Merete Grimeland

Hei, jeg heter Merete!

Merete Grimeland,
daglig leder i World Wide Narrative AS

Jeg var hjemme i to år med vårt andre barn da pandemien kom. Hun ble født 7. mars og samfunnet stengte ned 12. mars 2020. Det glemmer jeg nok aldri, av mange grunner, men den jeg skal snakke om her er hvordan arbeidsfordelingen vår ble endret og hvordan mannen min og jeg brukte lang tid på å rydde opp i det igjen. Ingen av oss ville at det skulle bli vanskelig, men det ble det siden så mye nytt skjedde; et barn til, ikke sosial omgang med noen, gikk hjemme hele dagen, ja, du var jo der du og. Så du vet nok hvordan det gikk videre.

Begge to vil ta ansvar for det tredje skiftet

Så når jeg begynte å jobbe igjen fant vi raskt ut at vi måtte gjøre noe. Så det ble til en arbeidsplattform med masse gode verktøy fra arbeidslivet, og et sterkt ønske om å være like delaktige i det tredje skiftet.

Hva er det tredje skiftet?

Det tredje skiftet er alt som går på strategiutvikling, planlegging og koordinering i en familie. Det andre skiftet er å gjøre selve oppgavene, levere i barnehage, lage middag, vaske gulvet, osv i en familie. Det første skiftet er arbeidet vi får lønn for, altså arbeidslivet. Så vi tok måter å organisere og effektivisere arbeidet fra det første skiftet inn i det tredje skiftet. Da snakket mannen min og jeg samme språk og ble skikkelig gode på å finne løsninger.

Vil du slå av en prat?

Send meg en epost på merete@worldwidenarrative.no så svarer jeg mens jeg er på det første skiftet!