Verkstedbeskrivelse

På to dager lager du en digital fortelling og lærer hvordan du kan bruke det videre i ditt arbeid. Du får kurshefte, tilgang til ressurser på nettsiden vår, og lunsj begge dager.

DAG 1
Den første dagen går vi gjennom hva digitale fortellinger er, hvordan det blir brukt rundt omkring i verden og i Norge, hvordan man kan jobbe kreativt og hva man bør ta hensyn til, og hva som kan komme ut av arbeidet med digitale fortellinger. Deretter setter vi i gang med å lage digitale fortellinger. Det første som skal gjøres er å skrive historien din.

DAG 2
Den andre dagen er historien ferdig og du har bilder som skal visualisere den. Her settes det sammen til en video og du leser inn din historie på videoen din. Vi ser på hva som er viktig å tenke på når du skal velge bilder og hvordan det er lurt å lese inn historien din.

PREMIERE
Verkstedet avsluttes med premiere hvor alle de ferdige digitale fortellingene vises på lerret.

Læringsutbytte

Ved å bruke digitale fortellinger kan du få dypere kunnskap om menneskene du jobber med, forstå de bedre, og dermed også kunne tilrettelegge for de bedre. Du får med deg øvelser som du kan bruke for å sette i gang en fortellerprosess og lærer hvordan du kan bruke digitale verktøy til å skape tillit.

Verkstedinnhold

• Øvelser for kreativitet

• Skriveøvelser

• Bruk av historiefortelling

• Klippeprogram på nettbrett og smartphone

• Fotointroduksjon

• Effekten av metoden

Bruksområder for metoden

• Folkehelse

• Barnevern

• Skole

• Demokrati

• Erfaringskompetanse

• Helse

• Mental helse

• Organisasjonsendring

Verkstedet koster 5000 kr per deltaker

Du får to kreative dager med historiefortelling, verkstedmateriale, tilgang til ressurser på nettsiden vår, og lunsj begge dager.

* Dersom du ønsker å ha med flere fra samme organisasjon så kan vi spesialtilpasse et eller flere verksteder til deg.

Vi holder på med verksted helt frem til desember.

Fagpersoner

Fagpersoner fra barnevernet, skole, psykisk helse og oppsøkende ungdomsarbeidere har begynt å bruke digital historiefortelling etter at de har vært på kurs hos oss.

Interesseorganisasjoner som vil få frem stemmer

Sammen med interesseorganisasjoner har vi også fått frem barn, unge og voksnes stemmer og delt med omverden.

Organisasjoner som ønsker å få frem medarbeidere sine stemmer

Vi jobber også med andre som er opptatt av å skape og måle effekt av arbeidet sitt, med organisasjoner eller grupper som vil få frem stemmen til sine medarbeidere for å skape endring og åpenhet, og med bomiljø og kunnskap fra beboere om hva som skaper gode bomiljø.

En global bevegelse av digitale historiefortellere

Det finnes en stor global bevegelse av digitale fortellere. Den består av folkehelsearbeidere, helsearbeidere, lærere i alle trinn, høgskolelektorer, ungdomsarbeidere, barnehagearbeidere, barnevernsarbeidere, miljøterapeuter, museumsansatte og mange flere. Alle følger vi en ganske lik prosess når vi lærer bort eller bruker digital historiefortelling.

Så det er ikke vi i World Wide Narrative som har kommet opp med digital historiefortelling som metode, men det vi har gjort er å tilpasse metoden til de vi jobber mest med.

Hvis du er nysgjerrig på hvem som anses som «grunnleggere» av digital historiefortelling (digital storytelling), så kan du se på nettsiden til The StoryCenter i USA.

Hvem bruker metoden i Norge?

Metoden blir hyppig brukt ved høgskoler i Norge, og spesielt ved Høgskolen i Oslo og Akershus. Studenter bruker den til å reflektere og fortelle hvordan praksisen deres har vært.

Andre som også bruker metoden er Høgskolen i Innlandet (tidligere Høgskolen i Lillehammer og Høgskolen i Hedmark) og Høgskolen i SørØst Norge.

Mer om digital historiefortelling

The StoryCenter i USA.

Grete Jamissen sin blogg

Høgskolen i Oslo og Akershus

Høgskolen i SørØst Norge

Høskolen i Innlandet

Hvordan lage digitale fortellinger (2007)

Recoveryverkstedet

Wikipedia Norge

Vår blogg

Therese Byhring

Bachelor i kommuniksjonsdesign og grafisk designer. Kan mye om hvordan man kan uttrykke noe visuelt både konkret og abstrakt. Er god på stille de spørsmålene som gjør at historier formes på en klar og tydelig måte.

Merete Grimeland

Master i medievitenskap og bachelor i kommunikasjon. Kan mye om historiefortelling og struktur, om å få sympati og empati gjennom historiefortelling, og hvordan man bør jobbe med bilder og stil.

Vi har jobbet med

Tidligere deltakere sier

Alle var veldig fornøyde med resultatet sitt – det var viktig at de hadde gjort seg autonome erfaringer. Da mener jeg ikke bare vært med på noe, men produsert og levert noe helt eget og personlig.

Det er veldig sjelden noen ber oss om å gjøre det i våre arbeidsliv, vi er jo alltid en liten del av en helhet.

Takk for innsatsen – dere er et super team!

Anne Wodstruparkitekt i URBa AS

Tusen tack, World Wide Narrative!

Jag är så tacksam att jag just hittade er, ni är verkligen alldeles speciella, kunniga och duktiga. Dessa filmer blev helt fantastisk fina.

Ylva Jannok Nutti forsker ved Samisk Høgskole

World Wide Narrative fikk min ‘impact story’ fram. De har metodikken på plass som ga meg et lite pusterom i hverdagen til å reflektere og finne grunnen bak lidenskapen for det jeg driver med. Ganske kult egentlig!

De fikk frem alle sine historier. De gode, følsomme, viktige historiene som ligger inn i absolutt alle – også meg! Og når disse blir delt – da kommer respekt og beundring og fellesskapet! Takk.

Sarah ProsserOmrådeløft Tøyen – Bydel Gamle Oslo

Hvor

Når