Filmfestival: Fortellinger fra barn på flukt


Hent billett

Velkommen til filmfestival!

Halvparten av verdens 65 millioner flyktninger er barn. De rammes av voksnes handlinger, og har selv ingen skyld i at de må flykte. Historiene barna bærer med seg er viktige og trenger å bli hørt.

Fredag 25. mai på Tøyen i Oslo lanserer World Wide Narrative og Redd Barna kortfilmer som er laget av barn og ungdommer som har flyktet til Norge. Filmene handler om barnas og ungdommenes møte med Norge, og om hvordan det er å bo her etter å ha vært på flukt.

I landsdekkende fortellerverksted som vi har holdt denne våren, har barna og ungdommene som har deltatt fått mulighet til å lage hver sin kortfilm om sitt eget liv. De har gjort lyd- og videoopptak, tatt bilder og laget tegninger som de selv har satt sammen til en kortfilm. Selv om barna og ungdommene er anonyme, er de personlige beretningene sterke. Vi er takknemlige for at de vil dele sine fortellinger med oss, slik at også andre kan lære av dem.

Du er hjertelig velkommen til denne viktige filmfestivalen, hvor vi skal løfte fram og hedre modige stemmer. Vi byr på et spennende program som passer for både barn og voksne, med blant annet Edvard Dahl Thoresen fra MGP Junior på scenen. Han skal synge en helt ny sang som vi gleder oss til å høre.

To visninger 25. mai.

11.00 – 13.00 Del 1 er skolevisning med inviterte klasser. Hvis du lurer på om du kan komme med en klasse bare ta kontakt med merete@worldwidenarrative.no

14.00 – 15.45 Del 2 er gratis og åpent for alle, men husk å bestille gratisbillett her på Eventbrite slik at vi vet hvor mange som kommer.

Hent billett

Filmfestivalen er del av samarbeidsprosjektet «Digitale fortellinger fra barn på flukt» mellom World Wide Narrative og Redd Barna. Prosjektet er støttet av Extrastiftelsen Helse og Rehabilitering.

Merete Grimeland

Jeg har jobbet med digitale fortellinger siden våren 2007, og jeg kommer nok aldri til å stoppe med det. På denne reisen har møtt over 600 mennesker som har vært med på å fortelle sine historier. Jeg føler meg veldig privilegert.

Se alle innlegg

Legg til kommentar

Samarbeidsprosjekt med

Prosjektkoordinator Marit Erdal