Barn på flukt: «Vi hadde det hyggelig.»

Historier på e-post ukentlig?

JA TAKK

Venner er godt å ha. Denne jenta husker veldig godt da hun fikk lov til å være hos en venninne mens hun ventet på bussen. Nå ringer de til hverandre hver dag. De har blitt bestevenner.

Det finnes faktisk forskere som forsker på vennskap.  De har funnet ut mye om hvor bra det er å ha venner. Blant annet sier de at hvis du har en god venn på skolen vil det hjelpe prestasjonene dine der. Man er ikke like redd for å gjøre feil når man er blant venner. Det samme gjelder hvis noen sier noe stygt til deg. Med venner kan du snakke om både de gode og vanskelige tingene som hender. Alt dette sier forskerne.

Det er kanskje ikke sånt som vi tenker over, men det virker som vennene våre er enda viktigere enn vi tror, kanskje?

Hva lærer vi her?

  • Alle bør ha venner: venner støtter deg når du er lei deg, og leker og ler med deg slik at du blir glad. Det kjennes veldig trygt og godt å ha det sånn. Alle fortjener venner, så hvis du ser noen som trenger en venn, kan du være den som starter vennskapet.
Therese Holmen

Therese Holmen

Hei! Jeg er redaktør for denne nettsiden. Du kan kontakte meg på epost therese.holmen@worldwidenarrative.no hvis du lurer på noe eller vil inngå et samarbeid med oss.

Se alle innlegg

Legg til kommentar

Samarbeidsprosjekt med

Prosjektkoordinator Marit Erdal

Vil du motta historier på e-post?

Nysgjerrig?

Lær mer om World Wide Narrative og hva vi kan gjøre for deg.