Stress, et folkehelseproblem?

Publisert

Jeg har kjent på stress i lang tid nå. Jeg har til og med funnet ut at den følelsen har jeg hatt med meg en god stund som bedriftseier. Jeg er ikke alene. Jeg kjenner mange bedriftseiere som har kjent på det samme. Men jeg er usikker på om de har vært like lite klar over at det er faktisk det det er. For det har vært mitt problem. Jeg har ikke skjønt at jeg er stresset. SÅ jeg begynte å google litt, som vi gjør når vi lurer på noe. Og da fant jeg denne gode podcasten fra Dansk Psykolog Forening. «Danmark har stress». Den handler om at stress er blitt en folkesykdom, det er så vanlig å være stresset at det er går utover folkehelsen. Tenk på det! Da skjønte jeg virkelig at jeg ikke var alene om å føle meg stresset. 

En podcast fra Dansk Psykolog Forening.

Og vet du hva, det beste jeg kan gjøre for stressnivået mitt. Et veldig enkelt grep. Det er å legge bort telefonen. Sette av faste tider til bruk. Ikke lett, men har veldig stor effekt. 

Jeg hørte nå på denne podcasten og jeg må si den er veldig bra. Jeg anbefaler den hvis du vil forstå mer om dette fenomenet. Det handler om voksne, barn og ungdommer. Og som mamma må jeg innrømme at jeg fremover skal være ennå mer bevisst hva skjermer kan gjøre med stressnivået til et barn. 

«Hvordan kan vi som samfund få bugt med den stress, som desværre er blevet en folkesygdom? «

Uansett, kos deg med de fem episodene. Gå en tur og lytt. Reflekter etterpå. Du vet jo hva jeg gjør; skriver i 10 minutter.

Av Merete Grimeland

Jeg har veiledet over 600 mennesker i å bruke penn og papir og lett tilgjengelig teknologi til å fortelle historiene sine. Hver gang de har skrevet har det lettet litt på trykket. Nå vil jeg dele denne erfaringen med flere. Skriv i 10 minutter hver dag er min oppfordring til deg. Vil du vite mer? Ta kontakt merete@worldwidenarrative.no