Semesterstart

Semesterstart er tiden for å få nye venner. Det er her man blir kjent med folk som følger deg gjennom studietiden, og i mange tilfeller er venner for livet. Det er mange som jobber for å få til en bra semesterstart, både for førsteårsstudenter men også studenter som kommer tilbake etter sommerferien. Det er fadderordning for de ferskeste, og her er det tydelige instrukser på hva man kan gjøre og ikke gjøre.

Drikkepress

Det er definitivt på sin plass og på agendaen å snakke om drikkepress for faddergruppene. Eller for fadderne. Det er unektelig sånn at flere føler drikkepress likefullt. Det betyr ikke at det er fadderne som gjør det, men man ser nok også at alle andre drikker så da bør jeg det og. Det er vanskelig for mange å si nei, og det er også slitsomt å måtte forklare hele tiden hvorfor man ikke vil drikke. Men det er en stor konsekvens da man ikke deltar på grunn av drikkepresset. Og det skal man ikke stå igjen som ansvarlig for.

1 av 3 føler seg ensomme.

For de som ikke blir kjent med noen under semesterstart kan det være vanskelig å bli kjent med noen senere. Særlig hvis undervisningen ikke følger en typisk klasse. Da hopper man fra fag til fag og kanskje er man heldig å møter noen som man allerede har møtt en gang før, og da kan det hende man tar en prat. Men det er ikke lett, hverken når man er ung voksne eller voksen. Hvis jeg skal være helt ærlig.

Så 1 av 3 studenter føler seg ensomme. Det som da kan skje er at man slutter å studere. Så første året er det stort frafall. Det er en stor konsekvens for studenten.

Hva gjør man hvis man ikke blir kjent med noen, blir ensom og ikke orker å studere mer? Det vet jeg ikke.

Publisert
Kategorisert som Blogg

Av Merete Grimeland

Jeg har jobbet med digitale fortellinger siden våren 2007, og jeg kommer nok aldri til å stoppe med det. På denne reisen har møtt over 600 mennesker som har vært med på å fortelle sine historier. Jeg føler meg veldig privilegert.

Legg igjen en kommentar