Hvordan mannen min og jeg samarbeider om å gjøre oppgaver

Publisert

Det er ikke bare jeg som har oppgaver surrende rundt i tørketrommelen hver dag. Hvis jeg sitter helt stille og ser på Tom Erik mens han drikker kaffe på morran, så kan jeg høre trommelen hans og se det på øynene. Den starter opp, sakte men sikkert. Han trenger litt mere tid, pleier jeg å tenke.

Jeg er et skikkelig a-menneske gift med et skikkelig b-menneske. Det (og flere faktorer) gjør at det er litt vanskelig å finne riktig tid til å faktisk bli enige om oppgaver eller overlevere oppgaver til hverandre. 

Merete og Tom Erik 2009, nettopp flyttet inn sammen, og før vi visste at tørketromler kunne eksistere i hodene våre.

På kjøleskapet

Så de siste to ukene har jeg hengt opp en oppgaveliste på kjøleskapet. Kjøleskapet vårt fungerer litt som en oppslagstavle, og vet du, overflaten på døra kan faktisk også brukes som white board. Så av og til skriver vi, men helt ærlig er det ungene som oftest tegner på døra. De har fått lov! 

Uansett, denne oppgavelisten er strategisk plassert sånn at hver gang vi åpner kjøleskapet så ser vi rett på den. Så jeg har egentlig ikke trengt å si så mye. Jeg har bare begynt å fylle inn oppgaver til meg selv og de jeg kommer på at jeg vil Tom Erik skal ta. Så nå har han også begynt å bruke den. 

Skriver det ned

Den er mye enklere enn min egen oppgaveliste, og jeg bruker den litt mer sånn at når en oppgave blir synlig for meg, altså setter seg fast på døra i trommelen og jeg kan lese hva som står på det lille arket (jeg ser for meg akkurat nå), da skriver jeg det ned på kjøleskapdøra. Hvis jeg ikke er hjemme så skriver jeg den ned på Reminders-appen på telefonen med dato og tid så den kommer opp på skjermen når jeg er hjemme igjen. også, løper jeg til liste på døra og Reminder bort. 

Out of sight, out of mind

Jeg husker alt bedre når det er på et ark. I apper blir de liksom borte. Hos oss har vi brukt litt mye «Out of sight, out of mind» i praksis. Med vilje og ikke, for å si det sånn. Så i apper blir de borte for meg. Hvis jeg skal bruke de daglig. Jeg må få alt ned på et ark så jeg ser hvor stor oppgavelisten er, også kan jeg prioritere. Så denne oppgavelisten må opp på kjøleskapsdøra så begge to ser den!

Har du det litt sånn som oss? 

Vil du ha familieoppgavelisten? 

Av Merete Grimeland

Jeg har veiledet over 600 mennesker i å bruke penn og papir og lett tilgjengelig teknologi til å fortelle historiene sine. Hver gang de har skrevet har det lettet litt på trykket. Nå vil jeg dele denne erfaringen med flere. Skriv i 10 minutter hver dag er min oppfordring til deg. Vil du vite mer? Ta kontakt merete@worldwidenarrative.no