Å forebygge misbruk

World Wide Narratives ekspertise ligger i digital historiefortelling. Hovedmålet til selskapet har lenge vært å fremme de stemmene som ofte ikke blir hørt, og løfte fram historiene som blir fortalt. Med metoden digital historiefortelling har mange opplevd at deres stemme kan påvirke omgivelsene, samtidig som det har vært styrkende å ta eierskap til sin egen historie.

Vi tar med oss ønsket om å løfte frem viktige stemmer fremover, men med en liten forandring i fremgangsmåten. Det står vårt hjerte nært å forebygge alkoholmisbruk, og derfor vil vi fra nå av fokusere på nettopp dette. Med Nattens Helter skal stemmene til unge voksne bli hørt gjennom en bloggplattform og det digitale innholdet som de utvalgte bloggerne selv skaper underveis. Metoden vil derfor være annerledes, men grunnverdien er den samme; med Nattens Helter skal vi skape debatt og refleksjon rundt et tema som angår mange ungdommer og unge voksne – nemlig dagens drikkekultur blant studenter.

Heltenes jobb er å skape en mer inkluderende drikkekultur.

Nattens helter” utfordrer studenter til å ta en reise i sosiale medier, hvor formålet er å undersøke drikkekultur på utdanningsinstitusjoner. Våre utvalgte helter skal ta opp kampen mot dragen kjent som sosialt drikkepress, og samtidig prøve å forstå hvordan sosialt drikkepress oppstår.

Våre helter er studenter som blogger om denne reisen, mens de selv er avholds i tre måneder. Avholdenheten er det fremste verktøyet for å forstå og observere drikkekulturen rundt seg, uten at vi med det mener at avholdenhet er løsningen på drikkekulturens problemer.

Prosjektet Nattens helter har vært gjennomført én gang tidligere, da i 2012. Fire studenter tok heltereisen den gang, og utforsket drikkekultur og sosialt drikkepress grundig. Alle innleggene fra 2012 finner du her:2012.nattenshelter.no

Vi ser frem til enda en lærerik runde med Nattens helter, og enda flere interessante oppdagelser av våre kommende helter.

Vårt mål er at reisen starter i løpet av studieåret 2019-2020.

Publisert
Kategorisert som Blogg

Av Merete Grimeland

Jeg har jobbet med digitale fortellinger siden våren 2007, og jeg kommer nok aldri til å stoppe med det. På denne reisen har møtt over 600 mennesker som har vært med på å fortelle sine historier. Jeg føler meg veldig privilegert.