Hvordan jeg tømmer hodet for stress på morgenen

Publisert

Når jeg står opp på morgenen, da er det akkurat som tørketrommelen står på. Inni hodet mitt. Men det er ikke klær i hodet. Det er oppgaver. Det er mange av dem, og de skal alle huskes på, og prioriteres. But how? 

Tørketrommelen går og går. Dette gjør meg så stresset. Ja, det er en trommel for det kommer egentlig ikke nye oppgaver til. Ikke nødvendigvis. Det er de samme oppgavene som blir kasta veggimellom der inne, og jo lengre tid det går desto mer sliten blir jeg. 

Photo by Eden Constantino on Unsplash

Så hva er det egentlig jeg kan gjøre med det? 

Selvfølgelig, skrive det ned. 

Jeg elsker to-do lister

MEN jeg hater to-do lister som ikke er prioritert. Da er det akkurat som det er en liste i tørketrommelen. SÅ alle lister må gjøres i minst to faser. 

1. Jeg må skrive ned alle oppgavene. Alle oppgaver må ned på et ark. Tømme hodet for oppgaver er målet nå. Etter det kommer den vanskelige biten, for hva er viktig og hva haster? 

2. Ny liste! Nå er det prioritering som gjelder. Hva kan jeg gjøre i dag? I prioritert rekkefølge. 

3. Hva kan jeg gjøre i morgen? SÅ er det noen ting som jeg kan vente med til i morgen. De kommer på denne listen. 

4. Hva kan jeg ikke gjøre noe med? Og til sist, oppgaver jeg ikke kan gjøre noe med. Men de er der. Nå har jeg hørt hjernen min, skrevet ned oppgavene, også får jeg heller komme tilbake til dette hvis jeg er usikker på om det er noe jeg kan gjøre noe med. Noensinne. F eks få andre mennesker til å forandre seg 😀

Trenger du en sånn oppgaveliste også? Vel, da jeg kan fortelle at jeg har laget en. Last ned fra butikken vår shop.worldwidenarrative.no eller klikk på knappen under.

Av Merete Grimeland

Jeg har veiledet over 600 mennesker i å bruke penn og papir og lett tilgjengelig teknologi til å fortelle historiene sine. Hver gang de har skrevet har det lettet litt på trykket. Nå vil jeg dele denne erfaringen med flere. Skriv i 10 minutter hver dag er min oppfordring til deg. Vil du vite mer? Ta kontakt merete@worldwidenarrative.no