Med penn og papir fant jeg noe viktig

Publisert

I dag har det vært trist og grått vær ute.

Det har vært litt trist og grått her i stua hvor jeg har hjemmekontor også.

Eller, ikke så trist… men kjedelig.

Jeg bestemte meg for å skrive litt i notatboken min for å finne ut hvorfor alt var så grått og kjedelig. Var det bare været og en dårlig natts søvn? Eller var det noe mer?

Jeg fant noe interessant:

At livet mitt for det meste er en gjentagelse av hendelser dag etter dag. At med unntak av små hendelser her og der så er hver dag mye av det samme.

Dette er jo mye på grunn av sånn livet har blitt under pandemien. Og ikke minst fordi jeg ble mamma for under to år siden og barnet mitt så vidt har begynt å gå tre dager i barnehagen. Da har det blitt til at hver dag handler mye om det samme.

Jeg har ikke tenkt så mye over det før jeg merket at jeg kjedet meg. Jeg kjedet meg og bestemte meg for å skrive om det. Det var da jeg fant ut at jeg har et behov for andre ting i livet mitt også. Det trenger ikke være all verden, men noe må det være.

Kanskje en helgetur med en venninne? Bare være «Camilla» en stund, for første gang på lenge.

Kanskje få med meg et teaterstykke. Kanskje dra helt alene? bare fordi.

Kanskje begynne å male igjen, på ordentlig? Ta et kurs og møte andre som vil lære det samme?

Eller enkelt og greit ta en kaffe med fine folk jeg ikke har møtt på altfor lenge.

Det skal jo ikke være så vanskelig dette. Og jeg har ikke før tenkt at jeg har kjedet meg så veldig, men etter å ha skrevet så skjønner jeg jo det. Jeg skjønner at jeg trenger å fokusere mer på bare meg. Ha tid for meg selv hvor jeg glemmer litt at jeg er mamma, kone… datter, barnebarn.

Det å få glemme ansvaret litt. Det som følger med voksenlivet… familielivet. Det skal jeg skrive mer om i notatboken min.
Og i kalenderen!

Av Camilla Tryti

camilla@worldwidenarrative.no