La deg selv få ha en dårlig dag i fred

Publisert

En dårlig dag, eller kanskje to eller tre, betyr ikke mye. Det kan føles sånn mens det holder på, men så bli det bedre etterhvert og vi glemmer denne ene dagen.

Slik forsøker jeg å tenke når ting ikke går helt slik de skal. Når jeg står opp med feil bein, alt kjennes håpløst og selv et smil kan irritere meg. En sånn dag.

Da forteller jeg meg selv at det ikke er noe galt med meg og det er heller ikke noe galt med livet mitt.

– Det er ikke noe galt med meg selvom jeg har en dårlig dag.

Jeg forteller meg selv at jeg må gi meg selv tid og rom. Jeg må snakke fint til meg selv og vise meg selv forståelse. At det er greit at jeg i dag ikke fungerer helt slik jeg fungerer alle andre dager.

Det er HELT GREIT.
Vi er bare mennesker og følelser kan gå opp og ned.

Det er lett at det føles som hele livet er tungt selv om det i realiteten bare er denne ene dagen som tynger. Tungsinnet kan farge alle minner og alle fremtidsutsikter. På grunn av denne ene dårlige dagen kan vi tenke at alt både alltid ER og har vært mørkt.

Men da må vi huske: Det er bare denne dagen som er mørk, og i dag må jeg passe ekstra godt på meg selv.

Vi har lov til å være slitne. Det er lov å trenge noen minutter for seg selv eller at ryddingen må vente til i morgen. Det er lov å ikke alltid være den beste utgaven av seg selv.

Prøve å ikke ta den dårlige dagen altfor seriøst. Huske at livet var jo ikke dårlig i går, eller uka før det. Og at om vi er snille med oss selv i dag så er kanskje den dårlige dagen borte i morgen.

Gi deg selv tid og rom til å puste igjennom denne dagen hvor ingenting føles helt greit…

Du skal få en dag i måra som rein og ubrukt står, med blanke ark og farjestifter tel.

Alf Prøysen

Av Camilla Tryti

camilla@worldwidenarrative.no