Kan du skrive om livshistorien din?

Publisert

Med det så mener jeg endre livshistorien. Kan du skrive om den så du får et nytt perspektiv på livet ditt? Det høres ut som et stort og vanskelig prosjekt, men hva om du kunne bryte det ned i små oppgaver og fortelle én kort historie hver gang du skulle skrive?

Photo by Jukan Tateisi on Unsplash

Hva om du kunne skrive om historien til å bli en historie som gav deg ny mening og glede? Ja, kanskje du har traumer i livet, og kanskje du har hatt det helt supert. Men uansett, hvis det er her og nå det er vanskelig, la oss heller besøke det som har vært vanskelig eller skrive om det som har vært bra.

Hva kan vi ta med oss videre? Som gjør oss sterkere? Bedre på å ivareta oss selv og de gode relasjonene i livet vårt? Hva satte vi pris på som vi kan få tilbake i livet?  

Når vi skriver så er det som vi har en dialog med oss selv. Vi tar den samtalen, du vet, den samtalen som vi kanskje i relasjoner kvier oss for å ta, og kanskje ender opp med ikke å ta.

Den samtalen tar vi. Den samtalen må tas flere ganger. For hver historie du skriver (det holder med 10 minutter hver gang) så endrer du tankene dine litt etter litt.

Her er fem spørsmål du kan begynne med:

  1. Hva var favorittleken din (ting eller aktivitet) som barn?
  2. Hva likte du best å gjøre etter skolen?
  3. Hva var det fineste noen kunne gjøre for deg?
  4. Hvordan møtte du din bestevenn eller partner?
  5. Hva er din beste egenskap som menneske og når brukte du den sist?

God skriving!

Av Merete Grimeland

Jeg har veiledet over 600 mennesker i å bruke penn og papir og lett tilgjengelig teknologi til å fortelle historiene sine. Hver gang de har skrevet har det lettet litt på trykket. Nå vil jeg dele denne erfaringen med flere. Skriv i 10 minutter hver dag er min oppfordring til deg. Vil du vite mer? Ta kontakt merete@worldwidenarrative.no