Hvorfor må jeg gjøre denne oppgaven? 

Publisert

I dag jobbet Camilla og jeg med et konsept hvor jeg virkelig måtte spørre meg selv «Hvorfor».

Hvorfor er dette så sabla viktig. Hvorfor skal jeg egentlig bruke tid på dette. Det er kjempegøy og spennende, men det er ikke nok. Har du noen gang opplevd det? 

Photo by Mark Fletcher-Brown on Unsplash

Bak meg ligger rekker, mengder, masser og hauger med ting jeg har gjort fordi jeg IKKE har stilt meg selv det spørsmålet. Hvertfall ikke grundig nok. Det er så mye jeg har gjort fordi det er gøy! Det er jo vel og bra, men når jeg plutselig stod der tom for energi, utbrent og utmatta, så skjønte jeg at jeg må begynne å stille meg selv det spørsmålet. 

Så i dag ble det en sånn dag. Hvorfor er dette så viktig? Jeg måtte stille spørsmålet tydeligere, hva trenger jeg å få ut av dette? Da ble det plutselig lett å svare på. Ja, så klart måtte jeg skrive i 10 minutter for å komme frem til det. Jeg måtte snu det rundt for å kjenne etter hva jeg selv kunne trengt å få ut av dette spennende konseptet vårt (som kommer snart), for når jeg skrev skjønte jeg hvorfor det var viktig at vi gjennomførte. Hva vi kunne dele med andre ved å gjøre det. 

Så dagens tips: 

Sett av 10 minuter i arbeidshverdagen for å reflektere over arbeidet ditt også. Tenk på disse spørsmålene mens du skriver:

  • Gir det mening? Eller er det meningsløst…?
  • Gir det fokus og hjelp til andre, samtidig som du får noe ut av det…? Eller er det noe som sender deg på et helt nytt sted?

Finner du det du leter etter?

Av Merete Grimeland

Jeg har veiledet over 600 mennesker i å bruke penn og papir og lett tilgjengelig teknologi til å fortelle historiene sine. Hver gang de har skrevet har det lettet litt på trykket. Nå vil jeg dele denne erfaringen med flere. Skriv i 10 minutter hver dag er min oppfordring til deg. Vil du vite mer? Ta kontakt merete@worldwidenarrative.no