– Hvem eller hva er viktigst i livet mitt 

Publisert

Etter en helg med omgangssyke var det ekstra godt (og lurt) å skrive om det jeg er takknemlig for. Jeg hadde veldig lyst til å skrive om alt som hadde gått galt, og det gjorde jeg, men jeg skrev også om det jeg var takknemlig for. Det var hendelser i helgen med barna mine som var så nydelige, på tross av oppkast og vasking av dyner og rensing av tepper osv… Ja, du vet sikkert hvordan det går når omgangssyken kommer på besøk. Det er veldig vanskelig å føle seg takknemlig da. 

Helt utslitt på jobb…

Så derfor var det fint å skrive om det i dag, og kjenne på hva som er viktig for meg. 

Jeg fulgte også opp med meditasjon på Headspace appen. Etter skriving kan jeg lettere meditere, for da har hodet roet seg litt. Kursholder ville at jeg skulle kjenne på hvem eller hva som var viktigst for meg, og prøve å holde på den følelsene (med andre tanker og følelser som stakk innom i ny og ne).  

Hvis følelsene etterhvert ble svakere så var det normalt, sa kursholderen, og det var godt å høre. Selvom følelsen var god til å begynne med, så dabbet den av litt. Det er kanskje fordi jeg ikke maner den frem så ofte. Så det skal jeg jobbe videre med. Det skal jeg få inn i skrivingen i morgen. Og en liten oppgave jeg fikk på slutten var:

Think of when in the day you can pause to remind yourself of this appreciation. 

Så jeg skal stoppe opp i løpet av dagen, kjenne etter hvem som er viktigst for meg og få frem takknemlighetsfølelsen. Det jeg skrev om i dagboken før mediteringen vil være det første jeg tenker på.

Jeg gjør det nå faktisk!

Av Merete Grimeland

Jeg har veiledet over 600 mennesker i å bruke penn og papir og lett tilgjengelig teknologi til å fortelle historiene sine. Hver gang de har skrevet har det lettet litt på trykket. Nå vil jeg dele denne erfaringen med flere. Skriv i 10 minutter hver dag er min oppfordring til deg. Vil du vite mer? Ta kontakt merete@worldwidenarrative.no