Hva gjør jeg når jeg ikke rekker å skrive

Publisert

Jeg må ærlig innrømme at det er dager jeg ikke rekker å skrive. Eller, det handler kanskje ikke om å rekke, men at ikke jeg setter av tid. Så jeg glemmer det rett og slett. Det er ikke en autopilot som sier fra at nå må du huske å skrive. Det er ikke alltid jeg trenger å skrive, og noen ganger trenger jeg å skrive men står midt i middagslaging eller er sammen med barna. Da kan jeg ikke gå, ikke helt ennå hvertfall. 

I øyeblikket må jeg bestemme meg for at jeg trenger å gjøre noe med at jeg har slitsomme tanker eller er veldig aktivert. Ofte kan det bli en veldig kort yoga session, kanskje 2-5 minutter hvor jeg fokuserer på kroppen. Men jeg må bestemme meg for at jeg skal gjøre det når det er tid og rom. F eks ungene sover eller mannen har ungene. Da er det meste mulig. 

Photo by Rodion Kutsaev on Unsplash

Men i selve øyeblikket som jeg kjenner at NÅ må jeg gjøre noe. Da ser jeg opp på himmelen. Jeg tror også pusteteknikker er bra, men jeg syns ikke jeg får det helt til ennå. Så når jeg prøver så blir jeg mer opptatt av å gjøre det riktig enn å gjøre det for å få det bedre. Så derfor er himmelen viktigst. 

Men det er en beslutning. Hvis jeg ikke tar den beslutningen, det samme gjelder jo å skrive, tar den beslutningen om å gjøre en bestemt aktivitet til et bestemt tidspunkt, så blir det ikke noe av. 

Hva gjør du i øyeblikket?

Av Merete Grimeland

Jeg har veiledet over 600 mennesker i å bruke penn og papir og lett tilgjengelig teknologi til å fortelle historiene sine. Hver gang de har skrevet har det lettet litt på trykket. Nå vil jeg dele denne erfaringen med flere. Skriv i 10 minutter hver dag er min oppfordring til deg. Vil du vite mer? Ta kontakt merete@worldwidenarrative.no