Hva er fri flyt skriving?

Publisert

Å skrive fritt og la ordene flyte ut på arket, er en kort oppsummering. På den måten vi bruker begrepet kommer det fra arbeidet vårt med digital historiefortelling. Det er en to dagers prosess hvor vi veileder folk i å fortelle historien sin og gjøre den til en kort stillbildefilm. Og alt starter egentlig med skriving. 

Fri flyt skriving i 10 minutter

Oppskriften er enkel: i 10 minutter så skriver du og du lar ikke pennen forlate arket.Hvis du går tom for ord så skriver du blablabla, så kommer ordene snart.  Du skal skrive uten selvredigering, og bare fokusere på ordene og det du skal skrive. Når tiden er ute er du ferdig å skrive. 

10 minutter hver dag

Hvis du bruker samme metoden hver dag, altså skriver i 10 minutter hver dag, så kommer det gjerne temaer av seg selv. Hvis du vil ha godt utbytte av skriving så skriv om det som kverner i hodet. Hva er det og hvorfor. Hva kan du gjøre med det. Prøve gjerne å beskrive følelsene dine også. Da blir du mer bevisst dem. Hvordan kjennes de ut i kroppen din, rent fysisk. 

Penn og papir

Skaff deg en fin skrivebok eller skriv på papir. Bruk penn eller blyant. Det er opp til deg. Men legg merke til når du begynner å skrive at hvis du fokuserer på oppgaven, å skrive hele tiden i 10 minutter ut at pennen får forlate arket, så kommer du i en veldig god fokus på nettopp det du skriver. Med det fokuset blir klesvasken, jobben, to do lista for dagen, borte i en kort stund. Og hjernen får lov til å fokusere inn på deg og følelsene dine. I en kort stund. Og etterpå føles det mye bedre. 

Har du lyst til å prøve? 10 minutter hver dag i 10 dager. Meld deg på vårt 10 dagers gratis mailkurs som starter i februar her. 

Av Merete Grimeland

Jeg har veiledet over 600 mennesker i å bruke penn og papir og lett tilgjengelig teknologi til å fortelle historiene sine. Hver gang de har skrevet har det lettet litt på trykket. Nå vil jeg dele denne erfaringen med flere. Skriv i 10 minutter hver dag er min oppfordring til deg. Vil du vite mer? Ta kontakt merete@worldwidenarrative.no