Finn svaret ved å skrive til deg selv

Publisert

Ofte ligger svarene vi leter etter, i oss selv. Vi trenger bare litt tid for å få tak i dem.

Skriving er for meg den beste måten å lete etter det jeg lurer på. Slik som når jeg har en dårlig dag, kjenner meg frustrert eller trist. Da kan jeg skrive i boken min:

«Hva har skjedd nå?»
«Hva er det som gjør meg så trist… hva er det jeg går og bærer på?»

Camilla Tryti
Camilla@worldwidenarrative.no

Da kan jeg skrive litt rundt hva jeg tror det kan være. Kanskje har noe skjedd, kanskje finner jeg en hendelse som kan linkes til at humøret mitt ikke er godt. Kanskje skjønner jeg mens jeg skriver at jeg bare er sliten eller trøtt, at jeg bare trenger hvile. Eller kanskje jeg innser at en hendelse har påvirket meg mer enn jeg trodde?

Videre kan jeg fortsette skrivingen slik:

«Camilla, hva kan du gjøre med dette? Hvordan kan du få det bedre med deg selv nå?»

Dette kan jeg undre meg over mens jeg fyller arket… Kan jeg ha noen muligheter til å endre situasjonen min til det bedre? Kanskje finnes det noe nytt jeg burde rydde plass til i hverdagen min?

Tankene og svarene kommer etterhvert som pennen vandrer bortover arket. En kommunikasjon mellom meg selv og meg selv, med pennen og arket som et bindeledd mellom de tankene jeg allerede har og de tankene som ønsker å finne frem til meg. Skrivingen er verktøyet til din beste støttespiller – nemlig deg. Kjenner du at ting er utfordrende, at du er sliten, frustrert, stresset eller trist? Prøv å snakk med deg selv gjennom skrivingen. Det trenger bare å ta ti minutter.

Sett av ti minutter til deg selv et sted du får være i ro. Begynn med å skrive det du tenker på, det du undrer deg over. Prøv å få tak i det som ligger der og prøv å finne ut hva du kan gjøre for å få det bedre i deg selv.

Gi deg selv de 10 minuttene. Lykke til!

Av Camilla Tryti

camilla@worldwidenarrative.no