En stressa jul…?

Publisert

Juletida er over og den har vært koselig; MEN den har også vært utrolig stressende. Det er en grunn til at vi kaller det julestria. Det er strevsomt, er det ikke det å stri betyr. Vi strir med noe. Så ja, jula er god, men den er også stressende. Nå er det på tide å lande. 

Vi må sette av tid til oss selv. Men det ekke bare å sette seg på sofaen med Netflix (eller Wheel of Time på Prime for meg ). Da blir bare stresset utsatt. Det blir ikke noe som hjelper deg. Jeg ser for meg at jeg stabler bøker og at istedenfor å rydde bøkene inn i hyller så legger jeg bare flere og flere oppå hverandre. Og alle vet jo det at en stabel med bøker velter til slutt. Og det gjelder et hode fullt av tanker, oppgavelister og essensielt stress. Tenk om vi kunne plukke opp det stresset og legge det inn i bokhylla? Som en bok. 

Vi kan jo nesten det. Å skrive gir fokus på tankene og så lenge du fokuserer utelukkende på skriving i 10 minutter så får du også roet ned hele kroppen, pusten din endrer seg, ett og ett ord dukker opp istedenfor en stabel med bøker som er i ferd med å velte. 

Av Merete Grimeland

Jeg har veiledet over 600 mennesker i å bruke penn og papir og lett tilgjengelig teknologi til å fortelle historiene sine. Hver gang de har skrevet har det lettet litt på trykket. Nå vil jeg dele denne erfaringen med flere. Skriv i 10 minutter hver dag er min oppfordring til deg. Vil du vite mer? Ta kontakt merete@worldwidenarrative.no