En mer inkluderende drikkekultur

De fleste kjenner noen som har et avhengighetsproblem eller et skadelig drikkemønster. Den det gjelder mener de ikke har et problem. Eller de er ikke klar over at det kan bli et større problem i fremtiden. Det var hvertfall ikke jeg klar over.

Men alle som ville snakke om det med meg og mine medsammensvorne kom med fingeren først. Knallirriterende!

Samtidig kjente jeg at jeg av og til trengte en pause fra drikkekulturen jeg var en del av, men det var vanvittig vanskelig å si nei. Uten at de andre krevde å få en god nok grunn. Altså, sosialt drikkepress. Jeg følte at jeg ble utsatt for det, men det tok en stund før jeg skjønte at jeg også dreiv med det selv.

Vet du hvilken fase i livet jeg snakker om?

Studietiden, hvor alkoholtakten settes opp eller ned

Disse erfaringene fra studietiden var bakteppet for Nattens helter i 2012. Sammen med Therese Byhring og Anne Winding-Sørensen gjennomførte vi en pilot hvor fire studenter jobbet som bloggere. Studentene skrev blogginnlegg, lagde videoer og tok bilder om studentmiljøet og sosialt drikkepress. Mens de selv var avholds. Det de fortalte gav et helt annet perspektiv på drikkekultur enn det den moraliserende fingeren gjorde.

I 2019 er det ganske likt, og derfor vil vi igangsette Nattens helter 2019. Denne gangen med studenter i Bergen og med oppstart semesterstart i august. Vi trenger nye helter, altså nattens helter, og derfor lyser vi ut deltidsjobber som bloggere. Vil du ta utfordringen?

[mks_button size=»large» title=»Finn ut mer om stillingene» style=»squared» url=»https://nattenshelter.no/» target=»_blank» bg_color=»#2eac66″ txt_color=»#FFFFFF» icon=»» icon_type=»» nofollow=»0″]

Publisert
Kategorisert som Blogg

Av Merete Grimeland

Jeg har jobbet med digitale fortellinger siden våren 2007, og jeg kommer nok aldri til å stoppe med det. På denne reisen har møtt over 600 mennesker som har vært med på å fortelle sine historier. Jeg føler meg veldig privilegert.