Det er i hverdagen vi lever

Publisert

Alla dessa dagar som kom och gick, inte visste jag att det var livet

Alla dessa dagar som kom och gick, inte visste jag att det var livet.

Stig Johansson

Det er lett å glemme at det er i hverdagen vi lever. Det er på bussen på vei til jobb, i køen til kassa, mens vi kler på ungene før barnehagen eller stresser med middagen. Alle disse små øyeblikkene som legges til summen av livene våre.

Photo by Ant Rozetsky on Unsplash

Ofte er det ved de gode og lykkelige øyeblikkene vi husker at; «det er nå vi lever!». Men det er jo ikke bare da… Det er mens vi stresser, mens vi gråter, mens vi trøster, ler, krangler og smiler. Det er nettopp da livene våre skjer, i full fart fremover mens vi fokuserer på helt andre ting enn å glede oss over nettopp dette.

Vi må huske å leve i nuet og se disse kjedelige, stressende, hverdagslige øyeblikkene for hva de er – livene våre.

Istedet for å stå på bussholdeplassen og grue deg til mas og tjas hjemme – nyt den friske luften, trekk pusten godt ned i lungene, ha en god sang på øret eller ta en telefon til en gammel venn…

Istedet for å bli frustrert fordi minsten maser som et uvær på vei hjem fra barnehagen – kjenn etter hvor dyrebart øyeblikket faktisk er, kil ham litt under haka og nyt at dere finnes akkurat nå, begge to.

Istedet for å bite tenna sammen og kjenne høye skuldre mens du skjærer opp gulrøttene og steker fiskekakene – kos deg med en kopp té mens du steker, prøv å tenk ut løsningen på en gåte, hør på en lydbok og slapp av i kroppen.

I det store og det hele: vær bevisst at livet ditt til enhver tid beveger seg fremover. Trekk frem det gode, det du er takknemlig for, det du liker, det som gir deg ro. Ha til enhver tid rom i bakhodet for å tenke over:

Hva kan jeg gjøre for å ha det så godt som mulig nettopp nå?

Av Camilla Tryti

camilla@worldwidenarrative.no