7 dager med takknemlighet

Publisert

Jeg merker at de dagene jeg er stressa så er jeg også lengre unna å være takknemlig. Så det blir liksom ikke plass. Det er jo utrolig viktig å være takknemlig, det tror jeg vil gjøre at jeg blir gladere. 

Så nå har jeg kommet opp med et lite prosjekt for meg selv. De neste syv dagene skal jeg skrive om takknemlighet i hverdagen og når jeg er ferdig skal dele hvordan det har gått. 

Hvordan jeg tenker å gjøre det er å skrive om det jeg er takknemlig for. Ikke bare sånn jeg er takknemlig for dette og dette, men hvorfor, og med historier hvor jeg kjenner at det er sånne øyeblikk jeg aldri vil glemme. Hverdagsøyeblikk gjerne.

Min kjære dagbok, hva vi kan få til de neste dagene.

Men jeg merker også at jeg etter at jeg har skrevet kjører ikke tankene forbi som biler på en motorvei, så jeg skal like greit også ta et program på Headspace om Appreciation/takknemlighet. 

Jeg tror det kommer til å skje mye, men akkurat nå føler jeg bare at hodet mitt er tungt. Jeg lurer på om takknemlighet kan gjøre meg mindre stressa. For da er jeg kanskje mer tilstede, og tenker ikke så mye på hva jeg skulle ha gjort eller må gjøre. 

Vi får se! 

Av Merete Grimeland

Jeg har veiledet over 600 mennesker i å bruke penn og papir og lett tilgjengelig teknologi til å fortelle historiene sine. Hver gang de har skrevet har det lettet litt på trykket. Nå vil jeg dele denne erfaringen med flere. Skriv i 10 minutter hver dag er min oppfordring til deg. Vil du vite mer? Ta kontakt merete@worldwidenarrative.no