Hvordan samarbeide bedre i hjemmet

Publisert

Jeg synes det å holde orden på hjem og familieliv til tider kan være skikkelig overveldede. De periodene det er ekstra mye i kalenderen, en av oss er syke eller noe uforutsett har skjedd. De gangene velter ofte hele lasset og alt føles stress og irriterende.

Det verste er at det i disse periodene er så altfor lett å gå rundt og være irritert på hverandre. Vanligvis synes jeg mannen min er ganske tipp topp, men når det står på så er han rett og slett den mest irriterende som finnes. Dette er jo fordi jeg da er utenfor toleransevinduet mitt og føler vi har mistet all kontrollen. Jeg ser bare kaos.

MEN! Det er her vi fant ut noe slikkelig lurt! At familielivet faktisk har veldig mange fellestrekk med hvordan det er å drive en bedrift. Og at akkurat som i en bedrift så trenger også familielivet en strategi og fortløpende kommunikasjon om hvordan ting skal gjøres.

I en god bedrift så finnes det en gjennomtenkt strategi og gode rutiner for å opprettholde flyt i oppgaver og et kontruktivt arbeidsmiljø. Sammen setter man seg mål og sørger for gjevnlig og god kommunikasjon slik at teamet til enhver tid drar lasset i samme rettning.

Lederne i familien, altså de voksne, kan lage strategi og rutiner som gjør at livet blir enklere selv i de perioder hvor kaoset regjerer.

Photo by The Connected Narrative on Unsplash

Mannen min og jeg startet så smått med dette da vi begynte med daglige refleksjonsoppgaver. Dette gjorde vi for å bli mer samkjørte. Vi har fått bedre innsikt i hverandres perspektiv, ønsker og verdier og på denne måten styrer vi skuta bedre sammen.

Du kan laste ned den daglige refleksjonsoppgaven vår gratis her:

https://shop.worldwidenarrative.no/det-tredje-skiftet-daglig-refleksjonsoppgave

Om du ønsker å lære mer om hvordan dere kan bygge opp et velfungerende «Familien AS», med verktøy for god kommunikasjon og oppgavefordeling, så har vi et parkurs for dere her:

https://shop.worldwidenarrative.no/det-tredje-skiftet

Av Camilla Tryti

camilla@worldwidenarrative.no