10 geniale tips fra far som mor bør følge

Publisert

Fedre er på toppen av lista når det kommer til kreative løsninger for mer egentid. Vi kvinner har en del å lære så her kommer ti gulltips fra far:

1.Ikke gjør deg raskt ferdig på toalettet. Husk at hvert toalettbesøk er en mulighet for egentid. Ta gjerne med deg telefonen eller et blad, bli der i noen (lange) minutter ekstra, kanskje en halvtime? PS: sett deg på toalettlokket når du er ferdig, vi ønsker ikke rompetrøbbel!

2. Har du vært ute på ærend alene og er på vei hjem? Kjøp deg en kanelbolle og en kaffe på veien og si det var kø! Parker bilen, sett deg godt til rette og nyt noen stille minutter for deg selv. Kø tar ofte lang tid!

3.Rydd i kjelleren eller boden! Altså… rydding er relativt. Ta med deg podkast og en kopp te og flytt rundt på noen esker. Etterpå setter du deg oppå eskene og tar en halvtime for deg selv.

4.Overtid! Si at du dessverre ikke kan ta ansvar for middagen i dag fordi du har noen e-poster du virkelig MÅ få sendt til sjefen akkurat i dette øyeblikk! E-poster til sjefer tar ofte litt lang tid, spesielt i dag…

5.Be mannen om å skifte de store bleiene fordi du av en eller annen grunn er litt uvel i dag. Det er så vanskelig når du blir så uggen og svimmel av lukta…

6.Si at du skal hente noe, for så å legge deg nedpå i senga. Ligg og slapp av litt, se litt på telefonen… Når de kommer og leter etter deg sier du «jøss, jeg bare satt meg ned litt, men så ble jeg visst liggende! Haha så rart!».

7.Sett deg ute med noe som må fikses. Helst noe som krever utstyr som gjør at du ikke har frie hender, som slipemaskin, stikksag, olje/maling…

8.Om dere gjør husarbeid samtidig så sørg for å gjøre alt i SLOW MOTION, gjerne med podkast på øret og en boks med Pepsi. Jo lenger tid du bruker på én oppgave, jo mer rekker han å gjøre i mellomtiden.

9.Få magetrøbbel en time før dere skal reise av gårde til farmor og farfar. Du må dessverre bli hjemme, men han kan dra med barna! Ring gjerne farmor på forhånd og si du dessverre er dårlig, men at barna gleder seg til å komme alene sammen med pappa…

10. Er det mye fart og leven inne? Gå ut med søpla! Når du er ute så speider du etter mulige samtalepartnere. Bli ute og vær sosial i minst en halvtime, det er viktig å ha et godt forhold til naboen.

Photo by Abby Savage on Unsplash

Enkelt og greit er det bare å se og lære – følg med på mannen din og følg hans eksempel. Mest sannsynlig fører det til mer egentid for deg!

Av Camilla Tryti

camilla@worldwidenarrative.no